Go Back

Halloumi tikka masala

Recept halloumigryta
Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 st gula lökar tunt skivade
  • 4 st klyftor vitlök rivna
  • 1 msk färsk ingefära riven
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 2 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 kruka färsk koriander
  • 400 g halloumiost skuren i tärningar
  • olja till stekning
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Koka riset enligt förpackningen.
  • Börja med att steka lök i smör till den är mjuk. Lägg i vitlök och ingefära, låt steka lite till.
  • Lägg sedan alla kryddorna och rör runt lite.
  • Lägg i krossade tomater, vatten, hackad koriander och grädde. Låt koka på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek halloumi så att de är gyllene i en stekpanna. Lägg den stekta halloumin i såsen och blanda runt.
  • Servera halloumi tikka masala med kokt ris och yoghurt. Servera med koriander.

Video