Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Halloumi tikka masala
Recept halloumigryta
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Portioner:
4
pers
Ingredienser
50
g
smör
2
st
gula lökar
tunt skivade
4
st
klyftor vitlök
rivna
1
msk
färsk ingefära
riven
1
tsk
malen spiskummin
1
tsk
malen gurkmeja
2
tsk
garam masala
400
g
krossade tomater
1
dl
vatten
1
dl
vispgrädde
1/2
kruka färsk koriander
400
g
halloumiost
skuren i tärningar
olja
till stekning
salt
peppar
Instruktioner
Koka riset enligt förpackningen.
Börja med att steka lök i smör till den är mjuk. Lägg i vitlök och ingefära, låt steka lite till.
Lägg sedan alla kryddorna och rör runt lite.
Lägg i krossade tomater, vatten, hackad koriander och grädde. Låt koka på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Stek halloumi så att de är gyllene i en stekpanna. Lägg den stekta halloumin i såsen och blanda runt.
Servera halloumi tikka masala med kokt ris och yoghurt. Servera med koriander.
Video