Go Back

Syltkakor

Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 1 krm bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 1/2-5 dl vetemjöl
  • Hallonsylt lemon curd, kardemumma&socker

Instruktioner

  • Mixa ihop smör och socker, rör ner äggulan.
  • Rör sist ner bakpulver och vanilj blandat med mjöl till en smidig deg. Lägg den i plastfilm i kylen 1 timme.
  • Rulla ut två rullar cirka 4 cm tjocka. Skiva degen, forma runda kakor, lägg på plåt med bakpapper.
  • Tryck en fördjupning i varje kaka och klicka i sylt/ lemon curd. För kardemummakakan tryck med en gaffel på, pensla med ägg och strö över kardemummasocker. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 8-10 minuter.