Go Back

Recept kycklingröra

Passar i pitabröd
Måltid: Smårätter
Kök: turkiskt
Keyword: Meze

Ingredienser

  • 2 st kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 5 st gamla brödskivor
  • 80 gr valnötter
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk rödpeppar

Instruktioner

  • Skär kycklingfilén i stora bitar och lägg i en kastrull med 3 dl vatten och salt. Koka på svag värme i ca. 20 minuter eller tills köttet är vitt. När den kokat färdigt delar man den i tunna tunna skivor med händerna och lägger upp på ett fat. Spar kycklingfonden.
  • Lägg vitlök, brödskivorna och vanötterna i matberedaren och hacka till en röra. Tillsätt sedan 1 dl av kycklingfonden, alltså vattnet som kycklingen kokat i. Lägg guckan över kycklingen.
  • Lägg rödpeppar och svartpeppar i olja och värm. Häll sedan över guckan.
  • Nu kan du fylla pitabröden med röran. Ljuvligt gott.