Go Back

Friterad börek

Turkiskt bröd
Måltid: Smårätter
Kök: turkiskt
Keyword: Börek

Ingredienser

  • 1 tsk torrjäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 4 msk olivolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl hackad salladslök

Instruktioner

  • Lägg jäst och socker i ljummet vatten.
  • Sila vetemjöl i en stor skål.
  • Tillsätt jästvätskan och olivoljan i mjölet och jobba ihop till en deg. Låt jäsa i 45 min.
  • Dela degen i 6 bitar. Kavla ut till 10-15 cm runda cirklar.
  • Fördela den hackade salladslöken över och rulla ihop. Ta sedan ena änden och rulla den runt sig själv, så att det blir som en snäcka. Ta kaveln och gå över den så att den tunnas ut lite grann.
  • Fritera snäckorna i lite olja i en teflonpanna på båda sidor. Servera varmt och njut.