Go Back

Enkel marängrulltårta

Måltid: Efterrätt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 4 äggvitor
  • 1 3/4 strösocker
  • 150 g philadelphiaost
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker
  • 125 g hallon

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform 25x30 cm med bakplåtspapper. Smält smör och pensla pappret med smält smör för att marängsmeten inte ska fastna.
  • Tina frysta hallon och låt dem rinna av.
  • Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockret i omgångar under tiden du vispar. Vispa tills smeten är blank och tjock, i cirka 8 minuter. Gör marängprovet genom att vända skålen upp och ner, den ska inte rinna ner. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20 minuter. Stjälp upp den på smörpapper med strösocker. Låt den svalna.
  • Frosting: Vispa färskost och creme fraichen till en slät smet. Blanda i vanilj- och florsocker. Bred ut smeten på marängbotten, men lämna en bit på sidorna. Strö över hallon och rulla ihop tårtan med hjälp av det sockrade pappret och låt den ligga kallt innan servering.