Go Back

Nanaimo bars

Kanadensisk dessert no-bake
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid1 timme
Måltid: Efterrätt
Kök: Kanadensiskt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 100 gr Smör
  • 1/2 dl Socker (strö el kokos)
  • 5 msk Kakao
  • 1/4 tsk salt
  • 1 st Ägg
  • 180 gr Digestive glutenfria
  • 1/2 dl Nötter
  • 1 dl Kokos
  • 100 gr Smör
  • 3 msk Vaniljsocker
  • 1/2 tsk Vanilj
  • 3 dl Florsocker
  • 3 msk Grädde laktosfri

Topplager

  • 3 msk Grädde
  • 180 gr Choklad

Instruktioner

  • Botten: Smält smör på vattenbad, lägg i kakao, socker, salt. Vispa i ägg och låt tjockna. tillsätt nötter, kokos, kexsmul och blanda. Tryck ut i en form och vila i frys.
  • Mellanlager: Rör ihop smör, vaniljsåssocker, vanillin med en mixer. När den är slät tillsätt florsocker, grädde. Rör runt till en slät massa. Lägg över första lager o låt vila i frys.
  • Topplaget: Smält choklad o grädde. Toppa kakan och låt vila i frys tills choklad stelnat. Skär till små bitar och njut