Nanaimo bars
Kanadensisk dessert no-bake
Förberedelser10 minuter minuter
Tillagningstid1 timme t
Måltid: Efterrätt
Kök: Kanadensiskt
Portioner: 6 pers
- 100 gr Smör
- 1/2 dl Socker (strö el kokos)
- 5 msk Kakao
- 1/4 tsk salt
- 1 st Ägg
- 180 gr Digestive glutenfria
- 1/2 dl Nötter
- 1 dl Kokos
- 100 gr Smör
- 3 msk Vaniljsocker
- 1/2 tsk Vanilj
- 3 dl Florsocker
- 3 msk Grädde laktosfri
Topplager
- 3 msk Grädde
- 180 gr Choklad
Botten: Smält smör på vattenbad, lägg i kakao, socker, salt. Vispa i ägg och låt tjockna. tillsätt nötter, kokos, kexsmul och blanda. Tryck ut i en form och vila i frys.
Mellanlager: Rör ihop smör, vaniljsåssocker, vanillin med en mixer. När den är slät tillsätt florsocker, grädde. Rör runt till en slät massa. Lägg över första lager o låt vila i frys.
Topplaget: Smält choklad o grädde. Toppa kakan och låt vila i frys tills choklad stelnat. Skär till små bitar och njut