Go Back

Koreansk friterad kyckling

Krispig friterad kyckling
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Asiatiskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 600 gr bröstfilé kyckling
  • 1/2 tsk riven vitlök
  • 1 msk risvinäger
  • 1/2 tsk riven ingefära
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 dl Olja för stekning
  • 1 tsk Salt, peppar

Sås

  • 3 msk sojasås
  • 1 msk gochujang
  • 3 msk risvinäger
  • 2 msk honung el sirap
  • 2 tsk sesamlolja
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk riven vitlök
  • 1 tsk riven ingefära

Instruktioner

  • Marinera kycklingen med ingredienserna och låt stå.

Sås:

  • Koka ihop allt några minuter på låg värme och rör om tills det tjocknar cirka 4-5 minuter.

Kycklingen

  • Bädda kycklingen i potatismjölet och därefter fritera kycklingen tills den blir gyllene och blanda ihop med den klibbiga såsen. Strö över sesamfrön medan de ör varma. Servera med ris.

Video