Go Back

Grönkålspaj glutenfri

Grönkålspaj med valnötter
Måltid: Huvudrätt

Ingredienser

  • 3 dl glutenfri mjölmix ex. lailas
  • 125 g smör
  • 1 msk vatten iskallt
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0,5-1 tsk salt
  • 200 g grönkål
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk rapsolja
  • 150 g getost
  • 1 dl valnötter

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Nyp ihop mjölet med smöret. Tillsätt iskallt vatten och salt. Knåda ihop till en deg.
  • Låt degen vila i kylen medan du förbereder fyllningen.
  • Vispa ihop ägg och mjölk med salt.
  • Hacka grönkålen. Hacka den gula löken och vitlöken fint. Stek grönsakerna i rapsolja i 2 minuter.
  • Ställ åt sidan och låt svalna något. Kavla ut degen, lägg den i en springform och nagga den lätt med en gaffel. Förgrädda i 10 minuter.
  • Ta ut pajen och lägg i grönsaksblandningen. Häll på äggstanningen. Smula över getosten och valnötterna.
  • Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda pajen i ungefär 40 minuter tills den har fått fin färg.