Go Back

Recept crepes med svampstuvning

Gott med crepes fyllning
Total tid28 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 2 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 dl spenat
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • salt peppar
  • Sås:
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost

Instruktioner

  • Vispa ägg, vetemjöl, mjölk och smält smör till en jämn smet. Grädda ena sidan smet i stekpanna med smör. Ta upp på en tallrik och lägg med den ogräddade sidan upp.
  • Fyllning: Skiva champinjonerna, finhacka löken och spenaten. Stek lök och svamp i smör i några minuter. Tillsätt spenaten och stek lite till. Rör i mjöl för att få den tjockare och blanda. Tillsätt mjölken och låt puttra. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg fyllningen på den ogräddade sidan och rulla pannkakan. Lägg pannkakorna i en smord ugnsform.
  • Sås: Smält smör i en kastrull, blanda i mjöl och mjölk och koka till det tjocknar. Såsen kan du smeta över crepesen och strö över riven ost. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter tills crepesen får färg.