Go Back

Köfte med tomatsås

Turkiska köttbullar
Måltid: Huvudrätt
Kök: turkiskt

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 1/2 dl vatten
  • salt&peppar
  • 1 st gullök
  • 6 st vitlök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl parmesanost
  • 300 gr köttfärs
  • 1 tsk kryddor ex. basilika timjan

Tomatsåsen:

  • 3 msk olivolja
  • Salt&peppar
  • 3 st tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • Pasta koka enligt förpackningen

Instruktioner

  • Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Blanda ägg, vatten, salt och peppar i en skål. Lägg i löken och vitlöken, ströbröd, köttfärsen och kryddorna. Blanda ihop och knåda ett tag sedan kan du göra runda bullar som du plattar till. Stek köften i en stekpanna på vardera sida och ställ åt sidan.
  • Tomatsåsen: Hacka tomaterna efter att du tagit bort skinnet. Bryn löken i pannan. Lägg i tomatpurén, tomaterna och vatten samt kryddor. Efter att det kokat lägg i köften och laga på låg värme i cirka 20 minuter med lock.