Go Back

Köttgryta turkisk

Måltid: Huvudrätt
Kök: turkiskt

Ingredienser

  • 500 kg grytbitar av nötkött
  • 250 gram champinjoner
  • 2-3 st tomater
  • 3 st charleston turkisk grön spetspaprika
  • 1 st gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • Färsk timjan
  • Salt peppar, krossad rökt rödpeppar (kirmizi biber)
  • Olja

Instruktioner

  • Skär grytbitarna i lite mindre bitar. Bryn i olja på låg värme tills de får färg och vätskan försvinner nästan helt.
  • Finhacka löken och bryn med köttet tills det får färg. Lägg i tomatpurén och låt den gå in i köttet genom att röra om lite gran.
  • Ta bort skalet på tomaterna och finhacka. Hacka även paprikan och skiva champinjonerna. Lägg i de hackade tomaterna, paprikan, champinjonerna och vatten. Låt det koka och sänk värmen till det lägsta. Låt långkoka i cirka 1 och en halv timme tills köttet är mjukt.
  • Smaka av med salt, peppar, rödpeppar och hackad färsk timjan. Lägg över i en ugnsform och laga i ugn i cirka 15 minuter på 200 grader. Servera med ris.