Go Back

Saffranskladdkaka glutenfri

Glutenfri Saffranskladdkaka
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid25 minuter
Måltid: Efterrätt
Kök: Svenskt
Keyword: glutenfri, Jul
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 2 dl socker alt björksocker, kokossocker
  • 2,5 dl mandelmjöl alt. vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 st ägg
  • 100 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 0,5 g saffran

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner äggen.
  • Riv mandelmassan och vänd ner den i smeten.
  • Smält smöret och rör i saffranet, tillsätt till smeten.
  • Smörj en form med avtagbar kant med flytande margarin och mjöla.
  • Grädda i mitten i 20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.