Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Saffranskladdkaka glutenfri
Glutenfri Saffranskladdkaka
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
25
minuter
minuter
Måltid:
Efterrätt
Kök:
Svenskt
Keyword:
glutenfri, Jul
Portioner:
6
pers
Ingredienser
2
dl
socker alt björksocker, kokossocker
2,5
dl
mandelmjöl alt. vetemjöl
1
msk
vaniljsocker
1
tsk
bakpulver
1
krm
salt
2
st
ägg
100
g
mandelmassa
100
g
smör
0,5
g
saffran
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner äggen.
Riv mandelmassan och vänd ner den i smeten.
Smält smöret och rör i saffranet, tillsätt till smeten.
Smörj en form med avtagbar kant med flytande margarin och mjöla.
Grädda i mitten i 20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.