Go Back

Tomatrisotto

Måltid: Huvudrätt
Kök: Italienskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 4 dl arborioris
  • 1 knippa lök
  • färsk 6 tomater
  • 2 msk smör
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 100 g rucola
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm + 1 tsk salt
  • 50 g parmesanost riven
  • 2 krm svartpeppar nymald

Instruktioner

  • Ansa och finhacka lökarna och strimla blasten. Tärna tomaterna. Fräs ris, lök och hälften av tomaterna och lökblasten i smör i en traktör-panna ca 3 min.
  • Koka upp vatten och buljong-tärningar. Häll lite av buljongen på riset och låt koka in. Fortsätt späda med buljongen i omgångar tills all buljong är slut och riset är mjukt, ca 20 min.
  • Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna. Låt svalna. Blanda rucola med pinjenötter, olja och 2 krm salt.
  • Blanda ner osten i risotton. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Blanda i resterande tomater och lökblasten. Strö pinjenötterna över risotton. Server