Go Back

Krämig risotto

Måltid: Huvudrätt
Kök: Italienskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 3 dl avorioris
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 dl hett vatten
  • 1 st grönsaksbuljong
  • 1 dl riven parmesanost
  • olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 knippe färsk persilja

Instruktioner

  • Hacka löken och vitlöken, fräs i oljan.
  • Tillsätt riset och fräs under omrörning ett par minuter. Späd med lite av vattnet och häll i saltet. Tillsätt fonden och resten av vattnet varefter det kokar bort. Låt koka tills allt vatten är borta.
  • Tillsätt osten. Hacka tomaterna och basilikan grovt, blanda ner i riset. Smaka av med svartpeppar.
  • Tips! Risotto går att variera i oändligheter. Byt ut soltorkade tomater mot svamp&broccoli, skaldjur eller efter egen smak. Pröva även att ha i saffran.