Go Back

Kebab med ris

Måltid: Huvudrätt
Kök: turkiskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 700 gram strimlat färdigkryddad kebabkött
  • 1 dl vatten
  • 1 st köttbuljong
  • 2 krm chilipeppar eller paprika
  • 1 krm salt och peppar

Tomatsås

  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten

Yoghurtsås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 -2 msk vatten
  • 1 klyfta pressad vitlök

Instruktioner

  • Stek kebab på låg värme i olja i en stekpanna.
  • Tillsätt buljong, kryddorna och vattnet. Låt puttra någon kvart tills köttet har fått färg.

Tomatsås:

  • Lägg tomatpurén i kastrullen. Tillsätt kryddor och vatten och låt det puttra lite tills det blir en sås.

Yoghurtsås:

  • Blanda ihop alla ingredienser till en slät sås.