Go Back

Saffranskaka

Måltid: Efterrätt
Keyword: Jul
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk 3%
  • 1/2 g saffran
  • 50 g smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakbulver
  • 1 nypa salt
  • Smör och kokosflingor till formen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst tills du får ett vitt skum.
  • Koka upp mjölken med saffran och tillsätt smält smör, blanda det med och rör i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  • Smörj och bröa en sockerkaksform med kokosflingor och fyll den med smeten.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller brödgaller.