Börja med att smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet och rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken och ljumma degspadet till ca 37˚C. Rör ut jästen i lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet, socker och salt. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 10 minuter. Låt den jäsa under bakduk 30- 45 minuter.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Baka ut julkusar, flätor eller längder. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30-45 minuter.
Sätt ugnen på 200°C. Pensla med uppvispat ägg och tryck i russin. Grädda julkusarna mitt i ugnen 8-10 minuter och längder och flätor i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.