Sätt ugnen på 220°C. Skär potatis i 2 cm breda klyftor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och peppar, sesamfrön. Rosta i 25-30 minuter, eller tills gyllene.
Dela broccolin och rosta i ugnen i 10-15 min tillsammans med potatisen.
Förbered citronjuice
Finhacka vitlök. Grovhacka dill. Riv citronzest och skär citron i smala klyftor. Blanda vatten 1/2 dl, grönsaksbuljong, vitlök, citronzest, en generös skvätt citronjuice, hälften av dillen i en liten skål. Krydda med salt och en nypa peppar.
Stek torsk
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Stek torsk i 3-4 min.
Tillsätt buljong & smör
Vänd torsk, tillsätt buljongen samt smör 1 msk till stekpannan. Stek i ytterligare 3-4 min, eller tills torsk är genomstekt.
Lägg upp stekt torsk, bakad potatis och grönsaker. Skeda citronjuice över torsken och garnera med resterande dill. Servera med aioli och övriga citronklyftor.