Go Back

Stekt torsk med potatis

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid12 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • Torskfilé
  • Potatis
  • Broccoli
  • sesamfrön

Citronjuice

  • Ekologisk citron, citronzest och lite juice
  • Vitlöksklyfta hackad
  • Dill hackad
  • Grönsaksbuljong
  • vatten
  • Aioli
  • olivolja
  • Smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220°C. Skär potatis i 2 cm breda klyftor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och peppar, sesamfrön. Rosta i 25-30 minuter, eller tills gyllene.
  • Dela broccolin och rosta i ugnen i 10-15 min tillsammans med potatisen.
  • Förbered citronjuice
  • Finhacka vitlök. Grovhacka dill. Riv citronzest och skär citron i smala klyftor. Blanda vatten 1/2 dl, grönsaksbuljong, vitlök, citronzest, en generös skvätt citronjuice, hälften av dillen i en liten skål. Krydda med salt och en nypa peppar.
  • Stek torsk
  • Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Stek torsk i 3-4 min.
  • Tillsätt buljong & smör
  • Vänd torsk, tillsätt buljongen samt smör 1 msk till stekpannan. Stek i ytterligare 3-4 min, eller tills torsk är genomstekt.
  • Lägg upp stekt torsk, bakad potatis och grönsaker. Skeda citronjuice över torsken och garnera med resterande dill. Servera med aioli och övriga citronklyftor.