Go Back

Recept Spagetti med köttfärssås

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid15 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • Spagetti
  • 300 gr köttfärs
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st gullök
  • 2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 100 gr pressade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 msk soya
  • 1 dl vatten
  • Salt peppar, torkad basilika och oregano
  • Garnering: basilika riven parmesan

Instruktioner

  • Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen för fyra personer.
  • Hacka lök och vitlök i tärningar och stek i olja tills de får färg och mjuknar.
  • Tillsätt sedan köttfärsen och kryddorna och stek på svag värme tills de får färg i cirka 5-8 minuter. Jag brukar trycka till med träsked för att ta bort klumpar och få en jämn sås.
  • Tillsätt tomatpurén och rör runt lite. Tillsätt sedan balsamvinäger, soya, pressade tomaterna och vattnet. Stek i cirka 15 minuter. Rör om och ta bort från värmen. Servera med parmesanost och färsk basilika.