Go Back

Auberginemos

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid45 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Smårätter
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 250 g svampmsk smör
  • 1 st gullökvitlök
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 1 tärnad tomat
  • 1,5 dl vatten salt, peppar, torkad basilika, paprika
  • Auberginemos
  • 2-3 st aubergine
  • 3 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 1 dl riven ost
  • 0,75 dl mandelmjölk
  • kokos 1 tsk salt

Instruktioner

  • Bryn champinjonerna utan lock i olja tills vattnet sugs upp. Lägg i lök, vitlök och bryn tills de får färg. Fortsätt med att lägga i purén och kryddorna. Slutligen tillsätt de fintärnade tomaterna och vattnet. Låt det puttra på låg värme i cirka 20 minuter tills svampen är mjukt.
  • Under tiden grilla de sköljda auberginerna i ugn i cirka 20-25 minuter till de får färg och är mjuka. Fortsätt sedan med att ta ut de från ugnen och ta bort skalet. Finhacka i små delar.
  • Bryn mjöl i smör på låg värme tills det får färg. Fortsätt sedan att lägga i auberginerna och vispa lätt till en slät konsistens. Blanda i mjölk, salt, kokos och osten. Vispa lätt tills mjölken sugs upp och auberginemoset tjocknar. Häll upp moset på ett avlångt fat och lägg sedan över svampragun. Smaklig måltid.