Go Back

Hemmagjord pizza

Vegetarisk pizza
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid45 minuter
Måltid: Huvudrätt

Ingredienser

  • Ingredienser deg
  • 25 g jäst
  • 0,75 dl olja
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • ca 10-12 dl mjöl
  • Tomatsås
  • 1 dl olja
  • 1 st lök
  • 250 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré

Topping

  • Zucchini
  • Fetaost

Instruktioner

  • Tomatsås: Fräs löken i oljan tills det får färg och mjuknar. Tillsätt tomatpurén och rör om lite. Lägg sist i krossade tomater och rör om tills allt blir jämnt och koka på låg värme i 10 minuter. Ta åt sidan och låt det svalna.
  • Lös upp jästen i ljummet vatten.
  • Tillsätt oljan och arbeta in mjölet lite i taget tills det släpper kanterna. Tillsätt salt mot slutet.
  • Täck med bakduk och och låt jäsa till dubbel storlek i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 240 grader.
  • Dela upp degen i 2-3 delar beroende på hur du vill ha tjockleken. Tryck ut varje deg i en smord långpanna. Pensla med tomatsås och lägg på toppingen. Grädda i ugnen i cirka 20-25 min.