Go Back

Frukttårta med gelé

Måltid: Efterrätt

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning 1
  • 1 dl hallonsylt
  • Fyllning 2
  • Vaniljkräm
  • Garnering
  • Frukt
  • 30 g nötspån
  • Gör gelé enl. anvisning på Dr. Oetker gelatinpulver

Instruktioner

  • Smörj och bröa en form, ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll den i formen.
  • Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Dela i tre.
  • Bred sylt på den första lagret.
  • På det andra lagret bred på 2/3 av vaniljkrämen.
  • Bred med resten av krämen ovanpå och runtom kanten på tårtan. Strö nötspån runtom kanten. Garnera med frukten.
  • Och sist på med geléet över frukten. Ställ tårtan kallt tills geléet stelnat.