Go Back

Smörgåstårta

Smörgåstårta recept
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • landgångsbröd finns hos Axfood el. formbröd
  • 2 l lättmajonäs
  • 1 l creme fraische
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk citronpeppar
  • 1 msk vitpeppar
  • 1 st hackad röd paprika
  • 150 g hackad gravad lax
  • 250 g räkor
  • 2 tsk salt
  • 1 st citronsaft
  • Garnering
  • räkor lax, rom, rädisa, paprika, ägg, citron, gurka, dill färsk, grönsallad

Instruktioner

  • Blanda creme fraische och majonäs. Spara runt 3 dl till slutet. Lägg i resten av ingredienserna.
  • Börja med att lägga ut brödskivor på ett underlägg. Lägg på första lagret av fyllningen ocg fortsätt på samma sätt i 4 våningar. Stryk nu med den fyllning som du sparat på kanterna och ovanpå. Låt vila i kyl täckt med plastfolie i minst 1 dag.
  • Garnera med gurkskivor på kanterna. Ovanpå hade vi rödfärgad sallad. Paprikaskivor i ring och i den gravad lax. Och använd resten efter din fantasi.