Go Back

Tryffeltårta med choklad

Förberedelser10 minuter
Tillagningstid1 timme
Måltid: Efterrätt
Portioner: 15 bitar

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Tryffel:
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • 200 g mörk choklad 50%
  • 1/2 dl skivade hallon

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan.
  • Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 18-20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten.
  • Koka under tiden upp grädde, socker och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
  • Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Tillsätt till sist i hallonen. Låt tryffeln stelna lite i kylen cirka 1 timme. Bred den över kakan. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Servera med grädde.