Go Back

Tom kha gai soppa

Thailändsk kycklingsoppa med nudlar
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: thailändskt
Keyword: Kyckling
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 150 g champinjoner
  • 16 g körsbärstomater
  • 3 citrongräs endast den vita delen
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 salladslökar
  • 8 dl kokosmjölk
  • 1 msk färsk galangal el. ingefära riven
  • 5 limeblad
  • 250 g äggnudlar
  • 2 msk fisksås (el. soya vegansk)
  • 0,5 dl limejuice färskpressad [1-2 lime]
  • 1 kruka koriander
  • 1 limefrukt i klyftor
  • ev chilifrukt till garnering

Instruktioner

  • Börja med att skära kycklingfilén.
  • Skiva champinjonerna.
  • Krossa citrongräsen och strimla dem tunt.
  • Skiva chilin. Skiva salladslöken.
  • Koka buljong och kokosmjölk i en kastrull.
  • Tillsätt galangal (eller ingefära), citrongräs, limeblad och chili.
  • Koka upp soppan och tillaga i cirka 15 minuter.
  • Lägg i kycklingfilén och sjud tills den är genomkokt, i cirka 5 minuter.
  • Tillsätt champinjoner, fisksås, limesaft och koka i någon minut till.
  • Koka nudlarna och fördela nudlarna i stora soppskålar..
  • Häll upp soppan i soppskålarna.
  • Servera med hackad färsk koriander och salladslök. (ev chili)