Go Back

Biscoff cheesecake i glas

No bake cheesecake
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Keyword: cheesecake

Ingredienser

Botten:

  • 100 g smör
  • 30 stycken Lotuskex

Fyllning:

  • 400 g färskost
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Topping:

  • 1 burk Lotus Biscoff spread à 400g
  • 1 dl vispgrädde
  • smulade Lotuskex att garnera med

Instruktioner

  • Använd en form med diameter på 23 cm.
  • Mixa kexen till ett fint smul. Smält smöret och blanda ihop jämnt med kexsmulet. Tryck ut smulet i botten på formen. Vila formen i kyl medan du gör fyllningen.
  • Vispa ihop färskost, florsocker, vaniljsocker krämigt. Vispa grädde krämigt och vänd samman till en jämn smet.
  • Smeta ut fyllningen jämnt över botten. Ställ i kylskåpet under tiden du förbereder toppingen.
  • Öppna en burk Lotus Biscoff spread och värm burken i microvågsugnen i 30 sekunder, så blir det lättare att få ett jämnt lager över cheesecaken.
  • Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 2 timmar innan du toppar med vispad grädde och smulade lotuskex.