Go Back

Saftig persikokaka med kardemumma

Enkel och somrigt recept
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid45 minuter

Ingredienser

  • 100 gr rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl kesella
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 mogna persikor går också bra med konserverade persikor
  • Grädde till servering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ihop smör och socker poröst.
  • Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
  • Rör ner kesella.
  • Mortla kardemummakärnorna.
  • Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten för att undvika klumpar och blanda väl tills det blir en slät smet.
  • Halvera, kärna ur och skiva persikorna.
  • Smörj en form med löstagbar kant. Häll smeten i formen och lägg persikobitarna på smeten i ett fint dekorativt mönster. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Känn med en provsticka, den ska inte vara blöt.
  • Servera den mjuka kakan ljummen med grädde och te till fikat.