Go Back

Enkel vinbärskaka

Glutenfri eller vanlig
Total tid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl socker el sötströ
  • 2,5 dl mjöl el glutenfri mjöl som mandelmjöl, färdig mix, kokosmjöl
  • ca. 2 dl röda vinbär (frysta går också bra)
  • bakpulver el fiberhusk
  • Valfri mandelmassa el. mandelsmör el vit choklad

Smul (valfri)

  • 0,5 dl havregryn, mjöl, farinsocker, kanel
  • 25 gr smör

Instruktioner

  • Smält smöret och rör ihop ägg, socker, mjöl och smör. Det ska inte vispas fluffigt utan bara blandas (som när man gör kladdkaka). Häll upp i smord form.
  • Lägg vinbären på och tryck ner dem lite lätt i smeten.
  • Blanda ihop smul och häll över kakan.
  • Grädda i 200° i högst 20 minuter (kolla efter cirka 15 minuter) Kakan ska vara kladdig i mitten men torr i kanterna (som kladdkaka). Ät som den är eller med glass, grädde, vaniljsås.