Go Back

Jordgubbs cheesecake

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g digestivekex
  • 100 g smör
  • Fyllning 1:
  • 200 g bär ex. björnbär el. jordgubbar
  • 400-500 g philadelphiaost
  • 3 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • Fyllning 2:
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Tillbehör
  • Bär ex. jordgubbar el. björnbär

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smula kexen (går lättast i matberedare). Smält smöret och blanda med kexen.
  • Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
  • Grädda botten i mitten av ugnen cirka 5 min.
  • Blanda ingredienserna till fyllning 1 i matberedare. Kör till en jämn smet och häll ned i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35-40 min tills smeten stannat.
  • Blanda crème fraiche med strö- och vaniljsocker. Bred på och grädda ytterligare 5 min. Låt kallna. Garnera med bär.