Go Back

Lammstek i ugn långsam

Tillagningstid3 timmar
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • Lammstek utan ben cirka 1 kg
  • 1-2 msk rapsolja
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 msk timjan rosmarin färsk
  • svartpeppar salt

Instruktioner

  • Strö rikligt med salt runt om steken. Hacka vitlöksklyftorna och blanda vitlök, olja, kryddor och timjan i en skål. Massera steken noga runt om med denna blandning och låt den marinera en stund.
  • Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in steken i ugnen i en ugnsform. Låt stå tills steken får en fin gyllene färg. Alternativt kan du låta den få färg genom att bryna den i smör i en stekpanna innan.
  • Sänk då temperaturen till 120 grader. Låt stå i cirka 1 1/2 timmar eller tills innertemperaturen är cirka 65 grader. Ös gärna med skyn under stekningen. Ta ut och låt vila en stund innan du skär upp och serverar. Ta skyn och koka ihop med grädde till en sås och smaka av med salt.