Go Back

Krämig laxsoppa med curry

Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 6 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1/2 röd paprika
  • 1 dl purjolök finhackad
  • 2 dl broccolibuketter färska
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 tsk curry
  • salt och malen peppar
  • färsk hackad bladpersilja

Instruktioner

  • Hacka röd paprika fint. Finhacka purjolöken.
  • Häll oljan i en kastrull. Tillsätt curry, salt och peppar, paprika, purjolök och låt fräsa i någon minut. Häll på fiskbuljong och grädde och låt koka i cirka 15 minuter.
  • Skär laxen i mindre bitar och bryt broccolin i buketter. Lägg i soppan och låt sjuda i cirka 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Strö på hackad bladpersilja före servering.