Go Back

Devils food chocolate cake

Måltid: Efterrätt

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl ljust strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 5 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st nypa salt
  • 100 g mörk choklad

Choklad glasyr

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mörk kvalitets choklad 70 %
  • 1 tsk smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  • Vispa smör och socker och sirap krämigt.
  • Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
  • Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt.
  • Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
  • Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.
  • Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
  • Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.
  • Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
  • Lägg första kakan upp och ned på ett galler, bred över lite av chokladglasyren och lägg på nästa botten (även denna upp och ned).
  • Upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr använd en spatel och bred glasyren runt kanten på kakan så att den täcks. Garnera med jordgubbar.

Choklad glasyr

  • Koka upp grädden och tag av den från värmen.
  • Hacka chokladen och rör ner choklad och smör i grädden.