Go Back

Scones med havregryn

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • ½ tsk salt1
  • ½ tsk bakpulver
  • 50 g smör rumsvarmt
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • Garnering Havregryn

Instruktioner

  • Så här gör du dina scones med havregryn
  • Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Först blandar du de torra ingredienserna i en skål. Sedan tillsätter du smör genom att nypa ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och äggen och knåda ihop till en kladdig deg.
  • Fortsätt med att dela degen i fyra delar och med hjälp av mjöl rullar du ihop varje deg till en rund kaka. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite havregryn innan du gräddar dem i ugnen i 15 minuter. Låt dem svalna med en handduk på.