Go Back

Ananaspaj

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Portioner: 6 bit

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 burk krossad ananas
  • 2 tsk vanillin
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg

Instruktioner

  • Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.
  • Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.
  • Tryck ut degen i pajformen. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten.
  • Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.
  • Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering.