Go Back

Glutenfria semlor

Total tid40 minuter
Måltid: Efterrätt
Portioner: 9 st

Ingredienser

  • 50 gram smör Kokosolja
  • 2 ägg
  • 2 dl nötmjölk
  • 1 dl kokossocker
  • 2-3 dl grovmalt mandelmjöl
  • 2 dl finmalt kokosmjöl
  • 2,5 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma1 krm salt
  • Florsocker för att garnera semlorna
  • Kokosgrädde Låt stå i kylen några timmat, sedan häller du av vattnet, tar den tjocka massan och mixar till kokosgrädde. Så gott.
  • Mandelmassa

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Börja med att smälta smöret i en kastrull och blanda i kardemumman och nötmjölken.
  • Mixa äggen i en skål så de blir fluffiga. Häll i smörblandningen i skålen.
  • Lägg sedan i de torra ingredienser i skålen. Addera mjöl försiktigt när de börjar tjockna och stanna när det känns krämigt. Låt smeten vila i 5 minuter.
  • Forma smeten till runda bollar, det är lite kletigt, och lägg i muffinsplåt (eller vanlig plåt). Grädda i cirka 15 minuter tills dem får färg. Ta ut och låt dem svalna. Jag brukar lägga en ren duk ovanpå tills de svalnar.
  • Sedan kan du skära ut lock, gröpa ur lite bröd och lägga på mandelmassa och grädde. Njut med en chokladdryck på kakao och chaga som jag gjorde.
  • Det här receptet passar även lågkolhydratkost, LCHF semla.