Go Back

Snickersrutor med rispuffar

Total tid40 minuter
Måltid: Efterrätt
Portioner: 30 bitar

Ingredienser

  • 350 g jordnötssmör 1 burk
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 liter rice krispies
  • 1 dl kokosflingor
  • 300 g mörk choklad i bitar

Instruktioner

  • Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna eller form, 20x25 centimeter.
  • Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull och låt det nästan koka upp på svag värme medan du rör om. Ta kastrullen från värmen och rör i rice krispies samt kokosflingor. Du måste röra ordentligt för att få ihop smeten, blandningen blir ganska torr.
  • Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan.
  • Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Bred ut den smälta chokladen över hela kakan. Ställ långpannan kallt i minst 30 minuter. Skär i fyrkanter med en vass kniv.