Go Back

Vegetarisk Güveç

Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
Keyword: Vegetariskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • Valfri 500 gr köttbitar av lamm el. nöt
  • Valfri om kött, 1 st gullök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st aubergine
  • 1 st squasch zuchini
  • 4-5 st champinjoner
  • 4 st grön avlång turkisk paprika carliston
  • 3 st tomater
  • 1 dl olja
  • 1 msk tomatpuré salca
  • 2 tsk salt&peppar

Instruktioner

  • Hacka löken och bryn i lite olja tills de får färg. Tillsätt sedan köttbitarna och bryn tills de är färdiga.
  • Låt auberginens bittra smak gå bort genom att salta den och låta den vila i vatten cirka en kvart. Under tiden hacka grönsakerna: tomater, aubergine, squach, grön spetspaprika, champinjoner.
  • Blanda olja, tomatpuré, pressad vitlök och kryddor. Gnid in blandningen på grönsakerna.
  • Lägg först köttblandningen längst i formen. Därefter grönsakerna och häll sist 2 dl vatten. Täck med aluminumfolié om du inte har en lerform med lock.
  • Laga på 175-200 grader i cirka 2 timmar. Kontrollera att grönsakerna har fått färg och är mjuka. Servera med vitlöksyoghurt.