Go Back

Brownietårta

Recept på browniekaka

Ingredienser

  • 250 gram smör
  • 200 gram mörk choklad
  • 4 ägg Separera gula och vita
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjöl
  • 200 gram valnötskärnor
  • Glasyr 200 gram hackad mörk choklad 1dl grädde, 3/4 dl socker, 75 gram rumsvarmt smör.

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen i bitar och blanda ihop med smöret.
  • Vispa äggvitan.
  • Vispa gula, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ner den smälta smörchokladen och valnötterna. Tillsätt mjölet och rör om.
  • Tillsätt en äggvita i tagetoch rör om sakta.
  • Häll smeten i den smorda och bröade formen (24-25 diam form med löstagbar botten). Grädda kakan i 175 i 10 minuter, sänk därefter värmen till 150 grader och grädda i ytterligare cirka 45 min.
  • Glasyr Koka upp grädde och socker. Häll ner det i hackade chokladen. När chokladen har smält tillsätter du smöret i omgångar. Vänd runt det hela tills smör och choklad har blivit till en smidig glasyr. Låt det stå och vila 2-4 timmar tills den tjocknar lite. Bred den över den avsvalnade kakan och ga