Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen i bitar och blanda ihop med smöret.
Vispa äggvitan.
Vispa gula, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ner den smälta smörchokladen och valnötterna. Tillsätt mjölet och rör om.
Tillsätt en äggvita i tagetoch rör om sakta.
Häll smeten i den smorda och bröade formen (24-25 diam form med löstagbar botten). Grädda kakan i 175 i 10 minuter, sänk därefter värmen till 150 grader och grädda i ytterligare cirka 45 min.
Glasyr Koka upp grädde och socker. Häll ner det i hackade chokladen. När chokladen har smält tillsätter du smöret i omgångar. Vänd runt det hela tills smör och choklad har blivit till en smidig glasyr. Låt det stå och vila 2-4 timmar tills den tjocknar lite. Bred den över den avsvalnade kakan och ga