Go Back

Kladdkaka med kokostosca

Chokladkaka med kokos
Total tid40 minuter
Måltid: Efterrätt
Keyword: Kladdkaka
Portioner: 20 bitar

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 6 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • Kokosglasyr
  • 200 g kokosflingor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 1/2 vispgrädde
  • 75 smör
  • Garnering: Grädde

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg och socker.
  • Vispa ner smöret i små klickar, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen i mjölet. Bred ut smeten i en liten långpanna 25x35 cm, men bred ut smeten ända ut i kanten. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Glasyren: Blanda samman ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme i ca 5 min. Rör då och då. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 min eller tills kokostäcket fått färg. Ta ut kakan och låt den svalna innan den läggs fram till fikat. Servera med grädde.