Go Back

Sirapskakor

Goda kolakakor
Måltid: Efterrätt
Keyword: kakor

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa rumsvarm smör, strösocker och sirap krämigt.
  • Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och ingefära och vänd ner i smeten.
  • Dela degen och rulla ut till två längder.
  • Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
  • Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
  • Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.