Turkisk pirog med fetaost
En favorit att ha i frysen.
Förberedelser10 minuter minuter
Tillagningstid1 timme t
Måltid: Tilltugg
Kök: turkiskt
Keyword: Pirog
- 1 paket jäst
- 4 dl standardmjölk
- 2 dl olja
- 3 msk turkisk yoghurt
- 2 msk strösocker
- cirka 12 dl vetemjöl
- 1 tsk Salt
- 1 st äggvita
Fyllning
- 100 gr Fetaost el. vitost
- Persilja
- Pensling
- 1-2 ägggula, olja sesamfrö
Smula jästen i en stor skål. Använd ljummen mjölk och häll i skålen. Lös upp jästen ordentligt.
Tillsätt olja i skålen tillsammans med de övriga ingredienserna. Jobba ihop degen ordentligt och addera försiktigt mjöl tills det blir en deg, som inte är kladdig. Låt jäsa under bakduk cirka 50-60 minuter.
Under tiden kan du göra fyllningen. Smula fetaosten med hackad persilja och mosa ihop.
Sätt ugnen på 180-190 C. Ta degen och dela den i bitar. Sedan tar du varje degbit och rullar den till en bulle och plattar ut med händerna till en cirkel. Fyll den och stäng igen. Lägg över pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Låt jäsa ca 20-30 min. Och in i ugnen tills de får färg ca 20 minuter.