Go Back

Palak Paneer - Indisk spenatcurry

En vegetarisk gryta på tomatbas.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Indiskt
Keyword: Vegetariskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 250 gr Spenat färsk
  • 200 gr Paneerost
  • 1 Grön chili
  • 5 cm Ingefära riven
  • 3-4 st Vitlök finhackad
  • 1 Hackad lök
  • 1 Finhackad tomat
  • 1/2 tsk av varje: Kumminfrö Gurkmeja, Chilipulver, Koriander, Garam masala 2 msk Grädde 4 msk Rapsolja Salt

Instruktioner

  • Börja med att förvälla spenaten i kokt vatten. Häll av vattnet och låt den svalna.
  • Ta fram en stekpanna och stek kumminfrön i olja. Därefter lägg i finhackad grön chili, riven ingefära, finhackad vitlök, skivad lök och stek på medelvärme i 3-5 minuter tills löken får färg.
  • Häll nu i krossade tomater i pannan och koka lite till tills tomaten mjuknar och får färg. Mixa allt i en mixer tillsammans med vatten och spenaten. Nu har du en härlig massa med massa indiska smaker.
  • Fortsätt med att ta samma panna och fräs gurkmeja, chilipulver, koriander, gurkmeja i olja i 15 sekunder. Lägg sedan i den mixade spenatpastan och koka vidare med lock i 2-3 minuter.
  • Till sist tillsätt grädde och tärnad paneerost och koka en stund till. Rör om. Smaka av med salt och peppar.