Glutenfri marängtårta
En supergod och enkel marängtårta glutenfri aka pinocchiotårta glutenfri.
Förberedelser15 minuter minuter
Tillagningstid30 minuter minuter
Måltid: Efterrätt
Kök: Svenskt
Keyword: glutenfri
Portioner: 6 pers
- 4 st ägg
- 1 dl kokosssocker el sötströ
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1 pkt kokosgrädde
Chiasylt
- 1 paket frysta hallon (250 gr)
- 1 msk chiafrön
- 1 msk agavesirap
Vispa äggvitorna till ett fluff, häll i lite socker i taget och mixa lite till och vänd skålen upp och ner för att kontrollera att du har ett fast skum. Häll sedan försiktigt i mandelmjölet och blanda runt.
Häll över i två runda springformar eller forma till två runda formar på en plåt. Grädda i cirka 10-15 minuter på 175 grader tills den får färg och är fast.
Chiasylt: Värm 1 paket frysta hallon (250 gr) tills den mjuknar och mosa hallonen. Häll sedan i 1 msk chiafrön, 1 msk agavesirap. Låt svalna.
Kokosgrädde: Ha paketet i kylskåpet. Ta ut den i cirka en timme och vispa sedan till grädde.
Sätt ihop tårtan efter önskemål.