Go Back

Kakor med äpple och kanel

Populära småkakor till fikat.
Tillagningstid1 timme
Måltid: Efterrätt
Kök: turkiskt
Keyword: cookies, kakor

Ingredienser

  • 250 gr rumsvarm smör
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 msk turkisk yoğurt
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver, vaniljsocker
  • ca. 6-7 dl vetemjöl

Fyllninf

  • 3 rivna röda äpplen
  • 1 msk kanel
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 2 msk florsocker för garnering

Instruktioner

  • Knåda ingredienserna till degen i en skål. Så fort degen släppt kanterna så tillsätt inte mer mjöl, annars kan kakorna spricka och bli hårda. Låt vila övertäckt med plastfolie i ca. 30 min i kyl.
  • Börja fyllningen genom att steka de rivna äpplena med kanel, sockret tills de blir mjuka och släpper vätskan. Tillsätt de hackade nötterna och låt det svalna.
  • Dela degen i ca. 30 bitar. Ta varje bit deg och kavla ut till en avlång cirkel, fyll med fyllning och stäng så att det blir enligt bilden ovan.
  • Sätt ugnen på 180 C. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugn i ca. 20 min. När de är rumsvarma pudra florsocker över kakorna.