Kakor med äpple och kanel
Populära småkakor till fikat.
Måltid: Efterrätt
Kök: turkiskt
Keyword: cookies, kakor
- 250 gr rumsvarm smör
- 1/2 dl florsocker
- 2 msk turkisk yoğurt
- 1 ägg
- 1 tsk bakpulver, vaniljsocker
- ca. 6-7 dl vetemjöl
Fyllninf
- 3 rivna röda äpplen
- 1 msk kanel
- 3 msk strösocker
- 1 dl hackade hasselnötter
- 2 msk florsocker för garnering
Knåda ingredienserna till degen i en skål. Så fort degen släppt kanterna så tillsätt inte mer mjöl, annars kan kakorna spricka och bli hårda. Låt vila övertäckt med plastfolie i ca. 30 min i kyl.
Börja fyllningen genom att steka de rivna äpplena med kanel, sockret tills de blir mjuka och släpper vätskan. Tillsätt de hackade nötterna och låt det svalna.
Dela degen i ca. 30 bitar. Ta varje bit deg och kavla ut till en avlång cirkel, fyll med fyllning och stäng så att det blir enligt bilden ovan.
Sätt ugnen på 180 C. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugn i ca. 20 min. När de är rumsvarma pudra florsocker över kakorna.