Go Back

Saffransbiscotti glutenfri

Biscotti mandelmjöl
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Kök: Italienskt
Keyword: kakor

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl kokossocker
  • 2 ägg
  • 40 g mandel
  • Påse saffran samt 1 tsk kokande vatten
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 4-6 dl mandelmjöl
  • 2 dl glutenfri mjölmix

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Lös upp saffranet med vattnet.
  • Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget och blanda.
  • Häll ner resterande ingredienser, saffran och rör till en deg.
  • Forma degen i tre längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Skär längderna i sneda bitar. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 20 minuter. De är mjuka fortfarande när de kommer ut. Låt svalna.

Video