Go Back

Lahmacun vegetariska

Lahmacun är en turkisk pizza.
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid1 timme
Måltid: Huvudrätt
Kök: turkiskt
Keyword: bröd
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 6 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 10-12 dl vetemjöl

Fyllning

  • 200 gr champinjoner
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 knippe persilja
  • 1 spetspaprika carliston
  • 2 st gullök
  • 3 msk olja
  • 6 msk tomatpuré
  • salt, peppar, chilipeppar

Instruktioner

  • Lös upp jäst i ljummen mjölk och vatten.
  • Tillsätt sedan salt, olja och mjöl.
  • Fortsätt med att baka ihop till en deg och jäs i cirka 30 minuter.

Fyllningen:

  • Under tiden kan du göra fyllningen.
  • Blötlägg solrosfröna i cirka 30 minuter. Häll av vattnet och mixa med spetspaprika.
  • Börja med att steka tomatpurén i olja och tillsätt finhackad lök och bryn tills den får färg.
  • Rör sen i finhackade champinjoner och kryddor och fräs ihop en stund.
  • Lägg sist i frömixen och häll i vatten och låt koka under några minuter. Låt svalna.

Fortsättning pizzan

  • Dela upp degen i runda bollar och kavla ut dem till runda tunna pizzor och placera på en plåt med bakplåtspapper.
  • Fyll med fyllningen, och var noga med att stryka med tomatsåsen på kanterna så att pizzkanten inte bränns i ugnen sedan. Du kan också pensla lite olja på pizzakanten. Grädda pizzan i ugnen på 275 grader i cirka 5-6 min.
  • Ta ut dina gräddade lahmacun så fort de fått färg och inte för länge, då kan de bli hårda.
  • Låt dem vila under en ren handduk och smaka av sedan med skivad rödlök och persilja, samt några droppar citronjuice.