Börja med sockerlagen så att den hinner svalna lite. För att göra det kokar du upp vattnet och sockret och sänk sedan värmen för att koka tills det tjocknar i cirka 10-15 minuter. Ta kastrullen åt sidan och låt den svalna.
Fortsätt med att nypa smöret i florsockret tills det blandas ihop. Tillsätt sedan ägg, vanillin, bakpulvret, kokos och mannagryn för att blanda ihop.
Tillsätt vetemjöl lite i taget och rör om till en deg.
Vila degen under duk i cirka 20 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Nu till det roliga, ta ut cirka 25 bitar och rulla till bollar. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och platta ut lite lätt med handen.
Ta en hasselnöt och stoppa i en hasselnöt i varje kaka, pensla med ägg och grädde i ugn i cirka 10-12 minuter tills mannagrynskakan fått färg.
När Sekerparen kommit ut från ugnen ta över dem till en form med höga kanter. Vänta 2-3 minuter och häll sedan över den ljumma sockerlagen lite i taget så degen inte spricker.
Du kan nu låta det dra i cirka en halvtimme tills kakan är lagom mjuk. Lägg upp kakorna på tallrikar och servera om du vill med grädde eller ät som den är.