Go Back

Choklad cheesecake

Choklad cheesecake
Förberedelser40 minuter
Måltid: Efterrätt
Portioner: 68 pers

Ingredienser

Botten:

  • 2 pack. oreokakor 157 g
  • 100 g smör

Fyllning:

  • 300 färskost philadelphia
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2,5 dl florsocker
  • 200 g mörk choklad

Ganache:

  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk matolja

Instruktioner

  • Botten: Smält smöret och låt svalna.
  • Mixa kexen och blanda ihop med smöret.
  • Använd en springform med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Tryck ut smulorna längs upp med formens kanter och ställ i kylskåp.
  • Fyllning: Smält hackad choklad över ett vattenbad. Låt svalna.
  • Vispa ihop färskost, florsocker, vaniljsocker och grädde fast i en skål. Vänd i den smälta chokladen och rör om tills allt är blandat. Häll cheesecakesmeten i formen och ställ i kylen i 4-5 timmar eller över natten för att stelna.
  • Ganachen: Grovhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden i en kastrull. Häll över chokladen och stå någon minut, sedan röra om tills chokladen är smält. Tillsätt olja och rör om. Häll ganachen över cheesecake servera.