Go Back

Vegetarisk lasagne

Supergod lasagne med svamp
Förberedelser20 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Vegetariskt
Portioner: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g blandad svamp grovt hackad
  • 2 klyftor vitlök finhackade
  • 300 g spenat tvättad och torkad
  • 400 g krossade tomater
  • 75 g parmesanost
  • 8 lasagneplattor
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Till bechamelsåsen

  • 60 g smör
  • 60 g vetemjöl
  • 6,5 dl mjölk

Instruktioner

  • Stek svampen i olja tills den är mjuk. Krydda med salt och svartpeppar.
  • Rör ner vitlök, krossade tomater och spenat och koka tills spenaten har mjuknat. Låt svalna.
  • Smält smöret. Vispa sedan i mjölet och fräs i två minuter. Vispa hela tiden, häll i mjölken tills blandningen är jämn. Låt sjuda och när den har tjocknat, efter ca 2 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Valfritt: Blanchera, koka hastigt, lasagnearken i en gryta med kokande saltat vatten i 2 minuter. Lägg arken på ett fat, ta lite olja så de inte fastnar.
  • Varva bechamelsås, tomatsås, plattor tills de alla är använda. Avsluta med mozarella och parmesanost.
  • Grädda i 30 minuter eller tills rätten är gyllenbrun på toppen.

Video