Go Back

Glutenfri citronkladdkaka

Kladdkaka med citron
Total tid35 minuter
Måltid: Efterrätt
Portioner: 10 bitar

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 ekologiska citroner
  • 3 dl strösocker el. sötströ
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 3 dl mandelmjöl

Instruktioner

  • Ställ ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform. Smörj kanterna.
  • Smält smöret och låt svalna något.
  • Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker i en bunke. Tvätta citronerna och riv av yttersta av skalet, samt pressa saften och blanda ner i bunken.
  • Avsluta med att röra ned mjöl samt smöret och blanda till en smet.
  • Grädda i mitten på ugnen i cirka 25 minuter.
  • Låt kakan svalna helt innan du skär upp den.

Video