Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Glutenfri citronkladdkaka
Kladdkaka med citron
Total tid
35
minuter
minuter
Måltid:
Efterrätt
Portioner:
10
bitar
Ingredienser
200
g
smör
2
ekologiska citroner
3
dl
strösocker el. sötströ
2
tsk
vaniljsocker
3
ägg
2
dl
glutenfri mjölmix
3
dl
mandelmjöl
Instruktioner
Ställ ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform. Smörj kanterna.
Smält smöret och låt svalna något.
Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker i en bunke. Tvätta citronerna och riv av yttersta av skalet, samt pressa saften och blanda ner i bunken.
Avsluta med att röra ned mjöl samt smöret och blanda till en smet.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 25 minuter.
Låt kakan svalna helt innan du skär upp den.
Video